Hulpmiddelen voor artrose worden specifiek ontwikkeld en geproduceerd om het leven makkelijker te maken bij deze vervelende aandoening. Artrose is namelijk een aandoening die te maken heeft met het verminderen van kraakbeen in de gewrichten. Het kraakbeen wordt vaak dunner wat een bijzonder nadelig effect heeft op de werking van de gewrichten. Klachten als pijn en stijfheid treden dan op en zorgen ervoor dat veel handelingen moeilijk worden. Over het algemeen ontstaat artrose op latere leeftijd maar ook overgewicht kan een rol spelen bij het ontstaan van deze aandoening. Toch valt er met artrose over het algemeen goed te leven: met onze hulpmiddelen bij artrose wordt dat bijvoorbeeld al een stuk makkelijker.

 

Hulpmiddelen bij artrose in knie en heup

hulpmiddelen artrose - Vierpoot Wandelstok Lichtgewicht 3
Hulpmiddelen bij artrose in de knie- of het heupgewricht hebben in de meeste gevallen betrekking op uw mobiliteit. Vaak treden deze klachten op in de ochtend of na geruime tijd inactief te zijn geweest. Na beweging kunnen de klachten over het algemeen afnemen maar in veel gevallen zijn hulpmiddelen bij artrose in knie of heup dan een prettige aanvulling. Hulpmiddelen bij artrose in deze gewrichten zorgen er in veel gevallen bijvoorbeeld voor dat u voldoende ondersteuning heeft. Hierbij kunt u denken aan wandelstokken en krukken bij milde klachten maar bij bij de zwaardere klachten zijn een rollator en rolstoel hulpmiddelen bij artrose die ervoor zorgen dat u in ieder geval uzelf zelfstandig kunt verplaatsen.

hulpmiddelen artrose - Dubbel Opvouwbare Rollator City Champagne Zijkant

Overigens is het bij artrose in de knie en heup raadzaam om te blijven bewegen: dit zorgt er namelijk voor dat uw spieren soepel blijven en dat scheelt aanzienlijk bij deze aandoening. Hier zijn speciale oefeningen voor die u via huisarts of specialist kunt aanvragen. Ook zijn er speciale kompressen die de ergste klachten kunnen verminderen. Dat maakt het makkelijker om de oefeningen uit te voeren, zeker in de ochtend (wij hebben een groot assortiment met ergotherapie- en fysiotherapie hulpmiddelen die u daarbij kunnen helpen). Daarnaast heeft overgewicht een negatief effect op artrose en kan het zelfs een oorzaak zijn. Afvallen bij overgewicht is daarom ook een zeer belangrijk advies.

 

Hulpmiddelen bij artrose: eten en drinken

hulpmiddelen artrose - Aangepaste Drinkbeker Rood
Hulpmiddelen bij artrose bij eten en drinken zijn zo ontwikkeld, dat ze inspelen in op klachten die ontstaan aan gewrichten in de hand of schouder en die daardoor van negatieve invloed zijn op het eten en drinken. Ogenschijnlijk normale handelingen als het optillen van een volle beker kan dan een hele onderneming worden. Een voorbeeld van hulpmiddelen bij artrose in het geval van eten en drinken zijn aangepaste drinkbekers: bij deze bekers heeft u meer grip en wanneer er een drinktuit is aangebracht hoeft u niet bang te zijn voor knoeien.

hulpmiddelen artrose - Aangepast Bestek Amefa Links

Andere handige hulpmiddelen bij artrose die betrekking hebben op eten en drinken is het aangepast bestek zoals lepels, messen en vorken. Dit bestek is bijvoorbeeld een slimme oplossing voor als u door artrose last hebt van de gewrichten in uw hand. Zeker ‘s ochtends kan het ontbijten door pijn en stijfheid erg vervelend zijn. Met aangepast bestek heeft u dan een prettige oplossing doordat dit ergonomisch vormgegeven is en beter in uw hand ligt. In sommige gevallen is het verzwaard, dat maakt het dat het steviger in uw handen ligt.

Heeft u vragen over onze hulpmiddelen bij artrose of heeft u opmerkingen of suggesties? Neem in dat geval gerust contact met ons op: onze medewerkers staan klaar om u van antwoorden te voorzien. Op deze pagina vindt u overigens een overzicht met hulpmiddelen voor ouderen. Tips over valpreventie vindt u hier.