Dementie hulpmiddelen

Dementie hulpmiddelen zijn ontwikkeld om het leven van mensen met dementie of andere geheugenproblemen zoals Alzheimer zo aangenaam mogelijk te maken. In de meeste gevallen heeft dementie betrekking op het korte termijngeheugen: vergeetachtigheid bij dagelijkse handelingen zorgt dan voor het verliezen van spullen of het vergeten van kleine dagelijkse dingen. Dat is natuurlijk erg vervelend. Gelukkig zijn er allerlei hulpmiddelen voor mensen met dementie die er voor zorgen dat het dagelijkse leven een stuk comfortabeler verloopt. Bij Holland Medicals kunt u namelijk terecht voor dementie hulpmiddelen in alle soorten en maten. Zo hebben wij in het geval van het vergeten van de medicatie speciale medicijn weekdozen en pillendozen met alarmfunctie. Maar ook voor een heleboel producten kunt u bij ons terecht.

hulpmiddelen dementie

Hulpmiddelen bij dementie voor thuis

Hulpmiddelen bij dementie voor thuis dragen in de eerste plaats bij aan het zo lang en comfortabel mogelijk thuis wonen. Dementie hulpmiddelen voor thuis zijn er bijvoorbeeld op gericht om ervoor te zorgen dat u of iemand in uw omgeving bepaalde zaken niet vergeet. Een goed voorbeeld hiervan is het slikken van medicatie. Een veelvoorkomend probleem is namelijk dat mensen met dementie vergeten hun dagelijkse medicatie te slikken of zich vergissen in het dagdeel. Met een medicijnen weekdoos of een medicijnen agenda heeft u de ideale hulpmiddelen in huis die bij dementie zorgen voor het op slikken van de medicatie.

hulpmiddelen dementie 1813010 - Medicijn Weekagenda 3

Handige hulpmiddelen voor dementerenden

Andere handige hulpmiddelen voor dementerenden zijn erop gericht om te voorkomen dat belangrijke dagelijkse handelingen worden vergeten. Een veelvoorkomend probleem bij ouderen met dementie is het te weinig drinken. In dit specifieke geval is een goed hulpmiddel een aangepaste drinkbeker. De bekers vallen in de eerste plaats op door de felle en opvallende kleur. Dat is niet zonder reden want doordat deze beker zo opvallend is, is een gebruiker eerder geneigd om deze beet te pakken en vervolgens te drinken. Ook raakt deze drinkbeker niet snel zoek.

hulpmiddelen artrose - Aangepaste Drinkbeker Rood

Tijdens het eten en drinken is een ander veelvoorkomend probleem dat dementerenden in grote mate moeite hebben met eten en drinken: knoeien is dan vaak onvermijdelijk. Dat is erg vervelend, maar gelukkig zijn er hulpmiddelen voor dementerenden die daar rekening mee houden. Zo heeft u met een extra grote waterdichte slab een handig hulpmiddel dat ervoor zorgt dat er geen vlekken op de kleding kunnen ontstaan.

1820022 -Absorberende Waterdichte Slab Volwassene

In en om huis zijn er overigens ook nog andere hulpmiddelen voor dementerenden die een hoop ergernis en frustratie kunnen voorkomen. Denk bijvoorbeeld eens aan een afstandsbediening voor de televisie: vaak zijn de knoppen erg klein en doordat veel afstandsbediening tegenwoordig vaak een klein formaat hebben, raakt deze ook snel zoek. Een hulpmiddel voor dementerenden dat hier goed van pas komt is een extra grote afstandsbediening. Deze raakt namelijk veel minder snel zoek en door de grootte is deze ook veel makkelijker te bedienen.

1813024 - Afstandsbediening Senioren Nieuw 2

Heeft u vragen over onze hulpmiddelen voor dementerenden of zoekt u hulp bij andere dementie hulpmiddelen? Wij helpen u graag verder. Neem in dat geval gerust contact met één van onze medewerkers op door te bellen naar 0598 380 717 of door een e-mail te sturen naar [email protected].