Hulpmiddelen gebroken been

Een gebroken been is een nare blessure waar u flink last van kunt hebben. Een gebroken been komt regelmatig voor bij mensen die sporten en hierbij een ongelukkige beweging maken. Verreweg de meeste gevallen van een gebroken been komen voor in situaties waarbij mensen met broze botten ten val komen of een verkeerde beweging maken. Broze botten komen het vaakst voor bij mensen op leeftijd. Het genezingsproces neemt meestal enkele weken in beslag. Wanneer u herstelt van een gebroken been bent u vaak enorm beperkt.

Rust is bij een gebroken been het beste medicijn. Om het u zelf gemakkelijk te maken houdt u het been goed omhoog. Gebruik hiervoor een stoel of een bank. Door het been omhoog te houden ervaart men het minste last van zwellingen als gevolg van de breuk. Als de tijd rijp is, is het belangrijk om het been te bewegen en voorzichtig weer iets te belasten. Luister hierbij vooral naar uw lichaam. Het geeft vanzelf aan tot hoever u kunt gaan met de belasting van uw been.

Hoe lang iemand last heeft van een gebroken been is afhankelijk van het type breuk. Het zal uw niet verbazen dat een klein scheurtje in het bot minder gevolgen heeft dan een complexe beenbreuk. Het type breuk is ook van invloed op de hersteltijd. Gemiddeld moet u toch rekening houden met 1 tot 3 maanden hersteltijd. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen bij een gebroken been die u helpen om tijdens de genezing zoveel mogelijk te kunnen blijven doen.

Bij een beenbreuk is het gebrek aan mobiliteit verreweg het meest hinderlijke. Afhankelijk van het soort breuk bent u van de ene op de andere dag niet meer in staat om u zelfstandig voort te bewegen. In het geval van een complexe breuk of een dubbele beenbreuk zult u er echt rekening mee houden dat u enkele weken tot maanden volledig bent uitgeschakeld. Het is in deze gevallen raadzaam om rolstoel te gebruiken. Met een goede rolstoel behoudt u nog enige vrijheid.

Beenbreuk bij kinderen

Voor kinderen is een beenbreuk een extra nare ervaring. Natuurlijk doet een beenbreuk, met name in het begin, enorm veel pijn. Kinderen zijn ook gewend om de hele dag vrijuit te spelen en te bewegen. Van het ene op het ander moment is het kind gedwongen om te rusten en is het niet meer mobiel. Dit maakt het voor kinderen extra vervelend om een been te breken. Na de eerste fase waarin een kind helemaal niets meer kan komt er een periode dat er voorzichtig weer een beetje bewogen kan worden. Volwassen maken vaak gebruik van krukken te ondersteuning bij het lopen. De ervaring leert dat veel kinderen niet makkelijk met krukken lopen. Kinderen zijn vaak bank om te vallen en op deze manier ook het andere been te breken of te blesseren. Voor kinderen biedt een rolstoel dan vaak uitkomst. Er zijn speciale kinderrolstoelen beschikbaar die specifiek afgesteld zijn om het gebruiken van een rolstoel zo plezierig mogelijk voor ze te maken. Kan uw kind wel met krukken overweg? Dan zijn er ook voor elleboogkrukken voor kinderen. Ook Holland Medicals beschikt over een ruim assortiment kinder elleboogkrukken die voor een scherpe prijs leverbaar zijn.

Rolstoel bij een beenbreuk

Een volwassene heeft vaak minder moeite met het lopen op krukken. Toch zijn er gevallen waarbij ook volwassenen baat hebben bij een rolstoel wanneer ze herstellen van een beenbreuk. Denk hierbij aan complexe beenbreuken of een dubbele beenbreuk. Voor mensen die alleen binnenshuis mobiel willen blijven of voor korte ritjes naar buiten gaan is een transportrolstoel vaak een ideale oplossing. Een transportrolstoel is klein en licht in gewicht.

rolstoel bij beenbreuk

Een beenbreuk is gelukkig van tijdelijke aard. Iemand die langer aan een rolstoel gebonden is heeft waarschijnlijk behoefte aan meer comfort, maar voor kortstondig en incidenteel gebruik is de transportrolstoel ideaal.

Douchehoezen als hulpmiddel bij een gebroken been

Het is een uitdaging om met een gebroken been te douchen. Douchen is wat de meeste mensen toch graag dagelijks willen doen. Met een been in het gips is dit alleen een behoorlijke uitdaging. Gips mag uiteraard niet nat worden. Gelukkig zijn douchehoezen een perfecte oplossing voor dit probleem. Een goede gipshoes is volledig waterdicht, waardoor u zorgeloos kunt douchen zonder na te denken over uw gipsbeen. Voor een douchehoes bent u aan het juiste adres bij Holland Medicals. Bij ons koopt u waterdichte douchehoezen voor zowel uw arm als uw been. De hoezen zijn herbruikbaar, gemakkelijk aan te trekken en comfortabel.

Krukken als hulpmiddel bij een gebroken been

Als u een been gebroken heeft zijn de eerste weken meestal het lastigst. Afhankelijk van het soort beenbreuk zijn de meeste mensen in de eerste fase na de breuk helemaal niet mobiel en hebben erg veel last. Belasting van het been is in de periode direct na de breuk onverstandig. Er komt gelukkig een periode waarin er weer meer mogelijk is. In dat geval bieden elleboogkrukken uitkomst. Krukken voor een gebroken been bestelt u eenvoudig bij Holland Medicals.

Elleboogkrukken bij een gebroken been

Wij bieden het meest complete assortiment krukken van Nederland. Het is mogelijk om de krukken per paar en per stuk te bestellen. Ook heeft u de keuze tussen een gesloten op open manchet. Het manchet is het gedeelte van de elleboogkruk waar uw elleboog op rust. Met een gesloten manchet verkleint u de kans dat de kruk uit uw hand valt.

Een gebroken been is uitermate vervelend, maar met voldoende rust en de juiste hulpmiddelen zult u spoedig herstellen. Heeft u vragen over hoe u het beste kunt omgaan met een gebroken been of met één van de hulpmiddelen die we benoemd hebben, neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder.

Vragen

Indien je na het lezen van deze informatie nog vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op.

Tel. 0598 380717
info [a] www.hollandmedicals.nl