Hulpmiddelen voor ouderen zijn er niet voor niets: zeker op hogere leeftijd kunnen de normaal gesproken eenvoudige dagelijkse handelingen een stuk moeizamer verlopen. Gewrichten die slijtage vertonen door reumatische klachten zoals artrose en artritis en andere, aandoeningen dragen daar vaak in grote mate aan bij. Ook het afnemen van spierkracht en evenwicht zijn oorzaken die het moeilijk kunnen maken om zelfstandig thuis te blijven wonen. Gelukkig zijn er ontzettend veel hulpmiddelen voor ouderen die het leven een stuk comfortabeler maken. Deze hulpmiddelen voor ouderen hebben bijvoorbeeld betrekking op het eten en drinken, het in en uit bed gaan, de dagelijkse verzorging en de mobiliteit.

1 Hulpmiddelen voor ouderen bij het eten en drinken

hulpmiddelen voor ouderen - Aangepast Bestek Rood

Hulpmiddelen voor ouderen bij het eten en drinken zorgen ervoor dat deze handelingen een stuk makkelijker gaan. Zeker op hogere leeftijd kan dat namelijk een stuk lastiger worden. Reumatische aandoeningen aan de handen of ongecontroleerde spiertrekkingen kunnen het echt ontzettend vervelend maken om te en en te drinken. Wij hebben met een bijzonder groot assortiment aan hulpmiddelen voor ouderen op het gebied van eten en drinken gelukkig in bijna alle gevallen wel een passende oplossing: zo kunt u met onze aangepaste bekers makkelijk drinken zonder te knoeien. Heeft u moeite met het vasthouden van bestek, dan is dat met aangepast bestek al vaak eenvoudig te verhelpen.

 

2 Zelfstandig thuis blijven wonen met deze handige hulpmiddelen

hulpmiddelen voor ouderen - Grijper Kort 67 cm

Zelfstandig thuis blijven wonen kan wanneer u ouder wordt lastig worden omdat veel handelingen niet meer vanzelfsprekend zijn. Voor de kleine dingen in en om huis hebben wij een groot assortiment met hulpmiddelen. Een voorbeeld is praktische weekdoos voor medicijnen zodat u op ieder moment van de dag de juiste medicatie tot u neemt. Ook kunt u denken aan bijvoorbeeld een handige grijper zodat u niet steeds hoeft te bukken om iets van de grond op te rapen. Deze hulpmiddelen maken het ouderen een stuk comfortabeler maar zijn overigens ook geschikt voor mensen met artrose (link).

 

3 Comfort in en om het bed

hulpmiddelen voor ouderen - Bed Opstahulp

Veel hulpmiddelen voor ouderen hebben betrekking op het in en uit bed gaan. Dat is niet heel vreemd want goede nachtrust draagt bij aan een goede weerstand, gemoedstoestand en een goed herstel van de spieren. Daarom zijn er verschillende hulpmiddelen voor ouderen ontwikkeld die daar aan bijdragen. U kunt bijvoorbeeld denken aan een bedhek dat voorkomt dat u onverhoopt uit bed rolt maar ook een bed opstahulp is een goed voorbeeld van middelen die ervoor zorgen dat in en uit bed gaan geen problemen oplevert.

 

4 Ondersteuning bij bewegen op hogere leeftijd

hulpmiddelen voor ouderen - Wandelstok Comfort Rechts 3

Zeker op hogere leeftijd zijn er zaken die een stuk lastiger of moeizamer kunnen worden en veel daarvan hebben te maken met het afnemen van de mobiliteit. Een flinke wandeling wordt een stuk minder eenvoudig maar met grotere klachten is het soms al onmogelijk om uzelf staand te verplaatsen. Onze hulpmiddelen voor ouderen zijn er in principe voor elke mate van klachten op het gebied van beweging: zo hebben wij met onze wandelstokken voor milde klachten vaak al een goede oplossing. Heeft u juist veel klachten en behoefte aan meer ondersteuning? Dan zijn rollators en rolstoelen zeker aan te raden.

 

5 Hulpmiddelen voor ouderen in de badkamer

hulpmiddelen voor ouderen-Badmat

Hulpmiddelen voor ouderen in de badkamer zorgen ervoor dat u niet alleen gemak ervaart maar ook veilig gebruik kunt maken van douche of bad. En dat laatste wordt nog steeds ontzettend onderschat: een aanzienlijk deel van valpartijen binnenshuis vindt namelijk plaats in de badkamer. Onze hulpmiddelen voor ouderen die willen douchen of in bad gaan hebben dan ook betrekking op dat dit zo veilig mogelijk gebeurt. Dat kan bijvoorbeeld door het plaatsen van een douchemat of badmat maar ook stevige handgrepen dragen daar in grote mate aan bij.

Heeft u vragen of opmerkingen over deze pagina, neem dan gerust contact met ons op: onze werknemers helpen u graag met het beantwoorden van al uw vragen. Overigens vindt u op deze pagina belangrijke hulpmiddelen bij artrose.