Belangrijke reuma hulpmiddelen

Reuma hulpmiddelen zijn ontwikkeld om mensen die kampen met reuma ondersteuning te bieden bij het doen van allerlei dagelijkse handelingen. Dit is namelijk een erg vervelende aandoening waar ontzettend veel mensen mee te maken krijgen. Reuma is de verzamelnaam voor ruim 100 verschillende aandoeningen aan spieren en gewrichten. Door deze aandoeningen kunnen ogenschijnlijk eenvoudige handelingen zoals wandelen of het eten met bestek door pijn bemoeilijkt worden. Onze hulpmiddelen bij reuma bieden in veel gevallen uitkomst.

Hulpmiddelen voor reuma patiënten: mobiliteit

Hulpmiddelen voor reuma patiënten ondersteunen u wanneer u niet altijd op uw lichaam kunt vertrouwen. Dat is bij deze ziekte namelijk niet altijd even makkelijk. Door reuma bent u bijvoorbeeld beperkt in uw mobiliteit of heeft u moeite om bepaalde handelingen uit te voeren in huis, zoals het wassen in de badkamer. Op het gebied van mobiliteit hebben wij verschillende hulpmiddelen die u daarbij helpen.

reuma hulpmiddelen - Binnenrollator Met Dienblad

Denk bijvoorbeeld aan een handige binnenrollator: deze is speciaal ontwikkeld voor binnenshuis gebruik. Zo heeft deze kleine wielen en is deze extra wendbaar zodat u deze rollator ook in kleinere ruimtes kunt gebruiken. Mocht u meer ondersteuning nodig hebben en op zoek zijn naar reuma hulpmiddelen die uw mobiliteit vergroten, dan kunt u ook bij ons terecht voor rolstoelen. Ook hier hebben wij binnen ons assortiment rolstoelen die geschikt zijn voor het gebruik in huis zodat u een veilig en prettig hulpmiddel heeft wanneer u door reuma moeilijk ter been bent.

Hulpmiddelen bij eten en drinken

Een veel voorkomend ongemak bij reuma is het last hebben van de spieren en gewrichten in de handen. Daardoor kunnen problemen ontstaan tijden het eten en drinken. Denk bijvoorbeeld aan het eten met een lepel of met mes en vork. Wanneer u pijn ervaart in de spieren of gewrichten van uw handen kan het eten met normaal bestek pijnlijk zijn. Ook de fijne motoriek kan door reuma worden bemoeilijkt. Voor dit soort situaties is er aangepast bestek ontwikkeld. Dit bestaat uit een mes, lepel en vork dat ergonomisch gevormd is.. Daardoor ligt het veel beter in de hand en heeft u in de meeste gevallen meer dan voldoende grip.

hulpmiddelen artrose - Aangepast Bestek Amefa Links

Aangepaste drinkbekers zijn een ander goed voorbeeld van reuma hulpmiddelen die het makkelijker maken om te blijven genieten van eten en drinken). Een aangepaste drinkbeker heeft namelijk een aantal handige kenmerken. Zo is deze veel gemakkelijker vast te houden door het slimme ontwerp met grotere handvatten. Ook heeft u veel minder last van knoeien want in veel gevallen is er bijvoorbeeld een tuit aan de drinkbeker vastgemaakt. Een ander handig hulpmiddel bij reuma op het gebied van eten en drinken is een speciale opener: in veel gevallen bij reuma wordt het openen van blikken en potten als erg pijnlijk en vervelend ervaren. Een speciale opener zorgt dat voor uitkomst. Hiermee krijgt u alle soorten en maten blikken en potten in een handomdraai open, zonder pijn en zonder moeite.

Heeft u vragen of opmerkingen over onze reuma hulpmiddelen? Neem in dat geval contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag verder. U kunt ons bereiken door een e-mail te sturen naar [email protected] of door on te bellen op het volgende telefoonnummer: 0598 380 717.