Lees de Algemene Voorwaarden a.u.b. zeer zorgvuldig door. Mochten er nog vragen zijn, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen (info [a] www.hollandmedicals.nl).

De Algemene Voorwaarden van Holland Medicals zijn van toepassing op elk aanbod van Holland Medicals en op elke tot stand gekomen overeenkomst (op afstand) tussen Holland Medicals en de klant. Door te bestellen en het vakje bij de bestelling aan te vinken, accepteert u de toepasselijkheid van de Algemene Voorwaarden van Holland Medicals nadat u de mogelijkheid heeft gehad de voorwaarden te downloaden en door te nemen. Holland Medicals behoudt zich het recht voor de Algemene Voorwaarden te allen tijde te wijzigen. Op de tot stand te komen koopovereenkomst zijn altijd de op dat moment geldende voorwaarden van toepassing.

De Algemene Voorwaarden zijn op de website van Holland Medicals te raadplegen, op te slaan en te printen. Holland Medicals BV is geregistreerd in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 54357063.
BTW nummer: NL851273026B01
Sluiskade 1A
9601LA Hoogezand

1. Totstandkoming van de overeenkomst 
De (koop)overeenkomst komt tot stand indien door klant een bestelling bij Holland Medicals wordt geplaatst en deze bestelling door Holland Medicals digitaal wordt bevestigd (orderbevestiging per e-mail).

2. Prijzen en kosten 
De op de website vermelde prijzen zijn in euro’s, inclusief BTW.
Druk-, zetfouten en prijswijzigingen voorbehouden. Bij druk – en zetfouten is Holland Medicals niet verplicht het product volgens de foutieve prijs te leveren.

3. Verzendkosten 
Voor alle bestellingen binnen Nederland en België zijn de verzendkosten gratis bij bestelling vanaf € 50,- of meer. Voor andere landen rekenen we kosten voor verzending. Wij kunnen dit vooraf opvragen bij onze transportpartner.

4. Betaling 
U kunt bij ons kiezen uit betalen met iDEAL, BanContact, Belfius of achteraf op basis van factuur. Mocht u nog niet vooruit hebben betaald, dan dient u de factuur binnen 8 werkdagen te voldoen. De betalingen met iDEAL, BanContact en Belfius verlopen via Mollie, daarom dient u hen als begunstigde te zien bij het betaalproces. Holland Medicals levert het artikel, nadat de betaling door haar is ontvangen. De levertijd vangt aan op het moment dat Holland Medicals de betaling heeft ontvangen.

5. Levering
Alle bestellingen van artikelen die vanuit voorraad leverbaar zijn en op werkdagen voor 15:00 uur worden geplaatst, worden de eerst volgende werkdag bij u thuis bezorgd. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij een speciale bestelling of grote hoeveelheden, kan de levertijd iets langer zijn. U ontvangt van ons een e-mail op de dag wanneer wij de bestelling aangeboden hebben voor verzending. Na ontvangst van onze e-mail over de levering ontvang u uw bestelling doorgaans de volgende werkdag*.

*Binnen Nederland. Voor leveringen naar het buitenland is de levertijd tenminste 1 werkdag langer.

Na het plaatsen van de bestelling ontvangt u direct een orderbevestiging per mail. Indien de bestelde artikelen onverhoopt niet (meer) voorradig zijn, neemt Holland Medicals binnen 2 werkdagen contact met u op. Holland Medicals biedt de bestelde artikelen doorgaans binnen 1-2 werkdagen na ontvangst van betaling aan voor verzending bij een van onze transportpartners. Wij streven hierbij altijd naar een zo spoedig mogelijke levering. Indien de levertijd de termijn van 30 dagen overschrijdt, heeft u het recht de overeenkomst te ontbinden en ontvangt u het geld binnen 30 dagen terug op uw rekening. Dit geldt niet als de partijen onderling een andere leveringstermijn zijn overeengekomen. Holland Medicals is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van verlies of beschadiging van de bestelde artikelen door de bezorgdienst. Bij schade aan de verpakking bij levering moet u vóór opening contact opnemen met Holland Medicals, bij gebreke waarvan Holland Medicals niet gehouden is uw klachten in behandeling te nemen. Het kan zijn dat het product door transport schade heeft opgelopen.

6. Productaansprakelijkheid 
Holland Medicals is niet de producent van de te leveren artikelen en niet aansprakelijk voor gebreken in de artikelen. Bij schade als gevolg van gebreken in de artikelen, dient u Holland Medicals hierover direct in te lichten, waarna Holland Medicals u (indien mogelijk) zal doorgeleiden naar de desbetreffende producent.

7. Retourneren & Ruilen 
U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren m.u.v. van hygiëne producten.

De volgende producten mogen om hygiënische redenen niet worden geretourneerd tenzij de producten in de originele, ongeschonden verpakking zitten waarbij de zegel niet verbroken is. Dit geldt voor:

  • Glijzeilen
  • Urinalen, urinaalborstels, urineschuitjes, ondersteken, toiletemmers en aanverwante artikelen
  • Alle producten die in de badkamer of op het toilet gebruikt worden, zoals toiletverhogers, toiletstoelen, douchestoelen en douchekrukken

Bij verbreking van de verzegeling is uw bestelling definitief en kan deze niet meer geretourneerd worden. Mocht u gebruik maken van uw herroepingsrecht, dan heeft u na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa € 6,95 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan Holland Medicals geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via retour [a] www.hollandmedicals.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

1. download het retourformulier, print hem uit en stuur hem naar ons op. Je mag de gegevens uit het retourformulier ook naar ons mailen (info [a] www.hollandmedicals.nl). Na het retourmelden heeft u nog eens 14 dagen de tijd om het product te retourneren.

2. na ontvangst van uw retourzending storten wij het gehele aankoopbedrag inclusief verzendkosten terug op uw rekening, uiterlijk binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour. De kosten voor het retour zenden zijn wel voor eigen rekening. ​

8. Overmacht 
Holland Medicals is niet gehouden tot het nakomen van enige verplichting jegens de klant indien zij daartoe gehinderd is door overmacht. Onder overmacht wordt in ieder geval, maar niet uitsluitend, verstaan ernstige bedrijfsstoringen bij Holland Medicals, afkeur van het product indien het niet voldoet aan de technische- of veiligheidsvoorschriften van de fabrikant en transportstagnatie.

9. Intellectueel eigendom 
Het is niet toegestaan om informatie welke afkomstig is van de website van Holland Medicals (www.www.hollandmedicals.nl) zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Holland Medicals te kopiëren en/of verspreiden in welke vorm dan ook. De website is in zijn geheel, inclusief de naamgeving, het ontwerp, de lay-out en de tekst auteursrechtelijk beschermd. Holland Medicals is hiervan de auteursrechthebbende.

10. Klachten 
Holland Medicals streeft naar tevreden klanten. Heeft u een klacht? Stuur dan een e-mail naar info [a] www.hollandmedicals.nl. We kijken graag of we de klacht voor u kunnen oplossen. We moeten u er wettelijk gezien even op wijzen dat u uw klacht – mochten we er samen niet uitkomen – ook mag aanmelden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op ec.europa.eu/odr.

11. Privacy 
Holland Medicals vindt het belangrijk dat de door consument verstrekte gegevens zorgvuldig en vertrouwelijk worden behandeld. Alle persoonsgegevens worden uitsluitend door Holland Medicals gebruikt en zullen nooit aan derden ter beschikking worden gesteld, mits noodzakelijk voor betaling transacties en bezorging van de bestelling. Voor meer informatie over uw privacy verwijzen we u naar ons privacybeleid elders op onze website.

12. Toepasselijk recht 
Op alle overeenkomsten en alle geschillen die daaruit mochten voortvloeien is het Nederlands recht van toepassing.

Aldus opgemaakt te Hoogezand op 21 juli 2017, en laatst bijgewerkt per 23-11-2021.