Retourneren


Als particuliere klant van Holland Medicals heeft u het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te retourneren (herroepingsrecht). Hygiëneproducten zijn uitgezonderd, evenals bestellingen door zakelijke klanten en/of instellingen. Na het aanmelden van uw retour binnen de retourtermijn heeft u 14 dagen de tijd om het product retour te sturen. U krijgt dan het volledige bestelbedrag incl. verzendkosten teruggestort op uw rekening, mits uw retour aan de voorwaarden voldoet.

LET OP! Als uw retour niet binnen 14 dagen na ontvangst in aangemeld of als het product na aanmelding voor retour niet binnen 14 dagen bij ons, kan uw retour niet in behandeling worden genomen.

Het aanmelden van uw retour kan onderaan deze pagina. Maar lees eerst onderstaande voorwaarden en instructies voor het retourneren.

Regels voor retourneren

 • Het product is in originele en ongebruikte staat. Dit houdt in dat het product, voor zover redelijkerwijs mogelijk, compleet, in onbeschadigde en originele verpakking, met alle meegeleverde losse delen en onbeschreven handleidingen retour gestuurd wordt.
 • De omdoos bevat geen onnodige tape, is niet beschreven en/of gemarkeerd met pen of ander schrijfmiddel.
 • De kosten voor retourzending zijn voor eigen rekening. U regelt de retourzending via een pakketdienst naar keuze. Wij verstrekken geen retourlabel.
 • U heeft besteld als particuliere klant, niet als zakelijke klant en/of instelling.
 • Het product is binnen 14 dagen retour gemeld.
 • U heeft uw retour voorafgaand aan verzending aangemeld via het retourformulier op deze pagina.
 • Uw retour is binnen 14 dagen na retourmelding ontvangen bij Holland Medicals.

Stuurt u hygiëneproducten retour?
Hygiëne producten worden verzegeld met een hygiënezegel. Hygiëneproducten die u retourneert moeten ongebruikt te zijn met onverbroken zegel. Hieronder vindt u een overzicht van producten die aangemerkt worden als hygiëneproduct.

Voldoet u niet aan de retourregels?
Denkt u voordat u het pakket opstuurt dat uw retour niet aan de retourregels voldoet? Neem dan contact op met onze klantenservice via [email protected]. Zo voorkomt u teleurstellingen.
LET OP! Wij kunnen geen garanties geven tot uw retour is ontvangen en gecontroleerd.

Hygiëneproducten

De volgende producten mogen om hygiënische redenen niet worden geretourneerd tenzij de producten in de originele, ongeschonden verpakking zitten waarbij de zegel niet verbroken is. Dit geldt voor:

 • Glijzeilen.
 • Urinalen, urinaalborstels, urineschuitjes, ondersteken, toiletemmers en aanverwante artikelen.
 • Alle producten die in de badkamer of op het toilet gebruikt worden, zoals toiletverhogers, toiletstoelen, douchestoelen en douchekrukken.

Bij verbreking van de verzegeling kan uw product niet meer geretourneerd worden.

Kosten voor retourneren

De kosten voor het retourneren zijn voor eigen rekening. U mag het pakket zelf inleveren bij een pakketpunt van een vervoerder naar keuze, waar u ook voor het verzendlabel betaalt. Een indicatie van de kosten bij PostNL en DHL vindt u hieronder:

Type retour Te verwachten kosten*
0 – 10 kg PostNL: €6,75
DHL: €6,70
10-20 kg PostNL: €13,00
DHL: €9,70

*Prijzen in tabel worden regelmatig bijgewerkt maar kunnen afwijken van actuele prijs bij uw gekozen vervoerder.

U dient uw retour vooraf aan te melden via onderstaand formulier. Zonder aanmelding bestaat het risico dat wij uw retour niet goed of tijdig kunnen verwerken. Houd er rekening mee dat het tot 14 dagen kan duren om uw retour te verwerken na ontvangst. Indien uw retour aan de voorwaarden voldoet wordt een terugstorting automatisch gedaan via het betaalmiddel waarmee u de order betaald heeft.

Procedure retourneren

Zo kunt u uw bestelling retourneren:

 1. Vul het formulier hieronder in en klik op Verzend. U ontvangt een automatische bevestiging van de retourmelding per e-mail. Retourmeldingen later dan 14 dagen na de besteldatum worden niet in behandeling genomen.
 2. Vraag online of bij een pakketpunt een verzendlabel op bij een pakketbezorger naar keuze, bijv. op de website of een pakketpunt van DHL. Verzend het pakket onder vermelding van het ordernummer en gebruik hiervoor het volgende retouradres:
  Holland Medicals B.V.
  o.v.v. <uw ordernummer>
  Sluiskade 1A
  9601 LA Hoogezand
 1. Verpak het product in de originele doos in en plak uw verzendlabel over het originele verzendlabel op de doos. Producten met beschreven of beschadigde doos en/of verpakking nemen wij niet retour. Mocht u de originele verpakking niet meer hebben, neem dan contact op met onze klantenservice via [email protected], onder vermelding van uw ordernummer.
 2. Na ontvangst van uw retourzending storten wij, indien voldaan aan de retourregels, het aankoopbedrag terug op uw rekening, uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van uw retour.